Kazalo   |   Kontakt
Tiskarna Oman Oman tisk Tisk Oman Tiskarna Tiskanine Oman Oman print Oman tiskarna
Tiskarna Oman
Tiskarna Oman KeyVisual
Pokličite nas
Iskanje      

Izhodišča za oblikovalce

 

 

"Zaradi slabe koordinacije dela različnih strok, slabe komunikacije med naročnikom in oblikovalci med delovnim procesom ter pomanjkanja celostnega pogleda na proces, prihaja do slabših rezultatov – do manj konsistentnih, manj razlikovalnih grafičnih rešitev ter izdelkov in posledično do slabše konkurenčnosti. "

 

Pri nas se vam to ne bo zgodili!

 

Naše reference so naš ponos! Zaupajo nam mnoga slovenska in tuja podjetja na področju farmacije ter oglaševalskih in kreativnih agencij in ostali, ki potrjujejo našo predanost in kakovost storitev. 

 

Iz Vaše ideje, za potrebe tiska oblikujemo izgled tiskovine, določimo format, način tiska in materiale za tisk, izberemo pisave, izbiramo slikovni material, določimo število barv ter izdelamo vzorce - predloge.

 

  • Datoteke lahko pripravite v programskih okoljih Windows (PC), Linux (PC) ali Unix (Macintosh).
  • Izdelane so lahko v grafičnih programih, kot so Adobe Illustrator, Corel Draw, Page Maker, Free Hand, Quark Xpress, Adobe Photoshop, Adobe InDesign ipd.
  • Najprimernejša formata datotek za tisk sta PDF in PS (PostScript).
  • Pri izdelavi datotek je pomembno, da upoštevate tudi dodatke za porezavo (3 mm) in da barve vseh elementov shranite v barvni shemi CMYK. Grafične elemente lahko po želji definirate tudi po barvni lestvici Pantone.
  • Resolucija fotografij naj bo 300 dpi.
  • Črne elemente (npr. besedilo) na barvnem ozadju postavite čez ozadje (overprint), ostali elementi pa naj vsebujejo prekrivanje, ki se določa glede na vrsto tiska.
  • Datoteka mora vsebovati dodatek za porezavo, oznake za razrez in pasarje.
Pošljite povpraševanje

Tiskarna je industrijski obrat za tiskanje literature. Danes se uveljavlja več tehnik tiska. Poznamo: knjigotisk, rotacijski tisk, sitotisk, ofsetni tisk, digitalni tisk in tampotisk. Vsaka tehnika ima svoje značilnosti in svoj namen uporabe. Za običajen tisk gradiv kot so knjige, revije, letaki, brošure in podobno se najbolj uporabljata ofsetni in digitalni tisk. Z združitvijo različnih tehnik lahko tiskarna na enem mestu ponudi celovito storitev.