Kazalo   |   Kontakt
Tiskarna Oman Oman tisk Tisk Oman Tiskarna Tiskanine Oman Oman print Oman tiskarna
Tiskarna Oman
Tiskarna Oman KeyVisual
Pokličite nas
Iskanje      

Tisk

 

 

Pred tiskom še zadnjič pred tiskom preverimo, če je vse tako kot mora biti, pregledamo dimenzije, porezave, preverimo razpored strani in pokrivanje strani, preverimo način zgibanja, morebitne izseke in barve.

 

Po potrebi tiskovine motno ali sijajno lakiramo z offset ali UV lakom, plastificiramo, kaširamo, oplemenitimo s tehniko slepega ali zlatotiska. Priporočljivo je plastificiranje ovitkov knjig ali lakiranje zunajih delov tiskovin, saj jih s tem zaščitimo pred drgnenjem in zamazanjem.

 

Publikacije lahko mehko ali trdo vežemo. Pri mehkih vezavah lahko publikacije spnemo kot zvezek (z navadnimi ali fascikl sponkami), broširamo, vežemo s kovinsko špiraloi. Pri broširanju je knjižni blok lahko lepljen ali šivan, ovitki imajo lahko zavihke. Pri trdih vezavah lahko izbiramo med letvično vezavo (kot diplomske naloge) in t.i. italijansko vezavo. Hrbet knjige je lahko raven ali okrogljen, knjižni blok je šivan, platnice so kaširane, lahko imajo ščitni ovitek, dodan je lahko okrasni in bralni trak.

 

Tiskamo naslednje vrste tiskovin:

 

  • Revije, brošure, časopise, kataloge, prospekte in knjige,
  • obešanke, plakate in mape,
  • dopisne liste, obrazce, vizitke, etikete in kuverte,
  • vabila, voščilnice, vstopnice in nalepke,
  • koledarje...


revija brošura časopis katalog prospekt knjiga voščilnica vstopnica nalepka koledar
Pošljite povpraševanje

Tiskarna je industrijski obrat za tiskanje literature. Danes se uveljavlja več tehnik tiska. Poznamo: knjigotisk, rotacijski tisk, sitotisk, ofsetni tisk, digitalni tisk in tampotisk. Vsaka tehnika ima svoje značilnosti in svoj namen uporabe. Za običajen tisk gradiv kot so knjige, revije, letaki, brošure in podobno se najbolj uporabljata ofsetni in digitalni tisk. Z združitvijo različnih tehnik lahko tiskarna na enem mestu ponudi celovito storitev.