menu

Tiskarna Oman

|

Naloži datoteke
Prijava
Facebook
Pišite nam
Kje smo
Kazalo
Začetek

Pokličite nas: 04/ 23 16 280

Tiskarna Oman

Začetek
Kazalo
Kje smo
Pišite nam
Prijava
Naloži datoteke
Pokličite nas: 04/ 23 16 280

Pogosta vprašanja

 

Na kakšen način vam lahko pošljemo materiale za tisk?

Našim strankam omogočamo, da naložijo datoteke z materiali za tisk neposredno na naš strežnik, brez omejitve velikosti. Tako jim prihranimo čas in denar pri oddaji materiala ter skrajšamo čas do končnega produkta.

Kakšne so vaše reference?

Naše reference so naš ponos! Zaupajo nam mnoga slovenska in tuja podjetja na področju farmacije ter oglaševalskih in kreativnih agencij in ostali, ki potrjujejo našo predanost in kakovost storitev.

Na koga se lahko obrnemo za več informacij in dogovor o sodelovanju?

Naši komercialisti, grafični oblikovalci in tiskarji so vedno na voljo našim strankam. Predlagamo, da se za začetek obrnete na naš prodajni marketing:

Peter Volf
Tel.: +386 (0)40 648 007
E-pošta: prodaja.tiskarna.oman@siol.net

ali

Sladjan Stojanov
Tel.: +386 (0)4 2316 286
Tel.: +386 (0)41 271 108
E-pošta: sladjan.tiskarna.oman@siol.net

Kaj sta CMYK in RGB in kakšna je razlika med njima?

CMYK in RGB sta barvni shemi. CMYK je kratica, sestavljena iz besed Cyan (svetlo modra), Magenta (rdečkasta), Yellow (rumena) in Black (črna). Podobno je kratica tudi beseda RGB, ki jo sestavljajo besede Red (rdeča) Green (zelena) in Blue (modra). Pri obeh shemah z mešanjem barv lahko reproduciramo celoten barvni spekter. Razlika je v tem, da se CMYK uporablja v tiskarstvu, RGB pa na računalniških monitorjih in televizorjih. Pri pripravi vaših tiskovin na tisk morate biti pozorni na to, da barvno shemo spremenite v CMYK.

Kako in v kakšnem formatu vam najlažje dostavimo pripravljene datoteke za tisk?

Za izdelavo plošč za tisk potrebujemo datoteke pripravljene v PDF formatu. Lahko nam jih pošljete po e-pošti (do 15 MB), posnamete na FTP ali dostavite na zgoščenki ali USB ključu. Lahko nam dostavite tudi originalne datoteke v npr. Corel Draw ali Adobe InDesign formatu (s priloženimi fonti) in PDF format bomo izdelali pri nas.

V kakšni resoluciji naj bodo fotografije?

Fotografije, primerne za kvaliteten odtis, morajo imeti resolucijo 300 dpi. To lahko preverite v programu za urejanje slik, npr. Photoshop, kjer vam podatek "Document Size" pove, za kakšno velikost odtisa je pri 300 dpi primerna vaša slika. Primer: sliko dimenzij 1600 x 1200 pixlov pri resoluciji 300 dpi je mogoče kvalitetno odtisniti v velikosti 13,55 x 10,16 cm in manjši. Pri fotografiranju z digitalnim fotoaparatom izberite nastavitev za najboljšo kvaliteto/resolucijo fotografij.

Kakšna je razlika v ceni izdelave glede na količino naklade?

Višja kot je naklada, nižja je cena za kos izdelka, saj lahko velik del cene predstavlja priprava (grafična priprava, postavitev, priprava stroja za tisk, tiskarske plošče ipd.). To je fiksen del cene, ki ostaja isti ne glede na količino in se pri večji količini porazdeli na večje število izdelkov. Pri digitalnem tisku je ta razlika manjša in so lahko tudi majhne naklade cenovno ugodne.

Ali morajo imeti pripravljene datoteke za tisk dodatek za porezavo?

Vsi elementi (slike, podlage, črte ipd.), ki gredo v živ rob, morajo segati preko formata strani za npr. 3 mm. Ta dodatek je lahko tudi manjši v primerih, ko se tiskovina nič ne zgiba (vizitke, kartice ipd.) oziroma večji (5 mm in več) npr. pri knjižnem ovitku.

Kako izvem debelino hrbta pri knjigi?

Debelina hrbta je odvisna od števila strani, vrste papirja in načina vezave. Ko so vsi ti podatki znani, izračunamo in sporočimo končno debelino hrbta knjige.